Twee maanden geleden hebben we in samenwerking met Magna Events een applicatie ontwikkeld waarmee je zelf pubquizzen kunt maken. Verschillende vragenrondes in de vorm van teksten, foto's video's en muziek, bepalen het thema van de pubquiz. Deze quizzen zijn vervolgens aan groepen te verkopen die samen, als teams of individueel tegen elkaar spelen op een door hen uitgekozen starttijd. 

Gepersonaliseerde pub quizzen

Dit bleek een groot success, en hierdoor kreeg Magna Entertainment, die normaal de pubquizzen op live locaties organiseert, steeds vaker de vraag om de bestaande quizzen een klein beetje te personaliseren voor bijvoorbeeld familie- of bedrijfsfeestjes. Gelukkig was onze software daar goed op voorbereid en kunnen er gemakkelijk delen van een quiz worden hergebruikt om vervolgens nieuwe content ( video's / foto's / opdrachten ) aan toe te voegen.

Kan het nóg persoonlijker? Jazeker! 

Wat als er speciaal voor jullie groep een presentatie-duo gereed staat om een live pubquiz te presenteren? De presentatoren in de studio en Breda en jullie groep allemaal samen of juist verspreid, thuis, op kantoor, vanaf vakantie, etc. Ook hier bestaat de quiz natuurlijk weer uit foto's, video's, muziekfragmenten. Het grote verschil is dat er in een live quiz elementen kunnen worden toegevoegd zoals ingezonden foto's / filmpjes of zelfs live iemand (video)bellen.
Ook worden de ingezonden antwoorden hier direct nagekeken door één van de presentatoren en krijg je dus een puntentelling voor zowel de open als de meerkeuze vragen, en: …. is er aan het einde van de quiz ook direct een winnaar bekend.

Live Stream sodftware

Het live-pubquizzen-systeem

Het systeem is gebouwd rond de livestreamingdienst die wordt aangeboden door Vimeo, wat uiteraard een betrouwbare partner is als het gaat om videoverwerking. Door gebruik te maken van Vimeo Livestream Studio kunnen de presentatoren ter plekke effecten aan de video toevoegen zoals het tonen van vragen, afbeeldingen, video-in-video of zelfs live (beeld)bellen. Met dit systeem wordt dus alles geregeld wat de video betreft. 

Daaromheen ontwikkelden we een stukje software voor de presentatoren: Zij kunnen groepen en inlogcodes aanmaken waarmee de deelnemers vervolgens kunnen inloggen. Tijdens het presenteren van de quiz kan er eenvoudig een nieuwe vraag ingezet worden: er is een mogelijkheid voor meerkeuze of open vragen. Ook zien de presentatoren alle ingezonden antwoorden: zij hebben direct de mogelijkheid om deze goed of fout te keuren. Voor grote groepen probeert de software de ingezonden antwoorden te groeperen om sneller na te kunnen kijken. Denk bijvoorbeeld aan hoofd- en kleine letters en punten D66, d66, D 66.

De deelnemers kunnen na inloggen uiteraard de livestream bekijken op computer, tablet of telefoon. Zij hebben de mogelijkheid om de vragen te beantwoorden en er is een geïntegreerde chatfunctie om met de andere deelnemers in contact te blijven.  Na het beantwoorden van vragen krijgen ze te zien of ze deze goed of fout hadden en wordt de puntentelling bijgewerkt.